lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Datorer och datoranvändning

Denna kurs har bytt kurskod

Kursen EDA070 Datorer och datoranvändning bytte hösten 2017 kurskod till EDAA60. Denna sida refererar därför till en gammal version av kursen. Den nya kurshemsidan hittar du på:

http://cs.lth.se/EDAA60

 

 

Nyheter

Uppsamlingslaboration onsdag 28/9
För er som saknar godkänt på någon av laborationerna på kursen kommer vi att ordna en uppsamlingslaboration onsdagen den 28/9 kl 10-12 i sal E:Alfa.

Vi kommer ha handledare på plats från kl 10.15. Kom före klockan 10.45 - därefter garanterar vi inte tillgång till handledare om salen blir tom.
(inlagt 20/9)

Kursmaterial
Kursmaterial delades ut under introduktionsföreläsningen - förutom häftet "Att skriva rapporter med LATEX" som delas ut på föreläsningen den 1/9. Om du inte fått kursmaterialet vid ordinarie tillfällen kan du hämta det på institutionens expedition, rum E:2179, eller genom att kontakta kursansvarig. Det finns även möjlighet att hämta det i samband med åtminstone de första tre föreläsningarna.

Det mesta av kursmaterialet finns även tillgängligt elektroniskt för nedladdning via kurshemsidan - se "Kursmaterial i vänstermenyn".
(inlagt 30/9)

Välkomna till kursstarten: Kursen startar med en introduktionsföreläsning tisdagen den 30/9 2015, kl 10-12 i sal E:B.
(inlagt 29/8)

Kursen i korthet

Datateknik är ett brett område där många tekniker och verktyg används. I kursen får du möta en del av dessa, särskilt sådana som du kommer att ha nytta av under resten av din utbildning. Kursen behandlar 5 "ämnen" -- en förberedande föreläsning, en laboration. Dessutom finns några föreläsningar om relaterade ämnen.

Ämnen:

  • Unix
  • Lågnivåprogrammering
  • LaTeX
  • Internet
  • Matlab

Kursfakta

Omfattning: 3 hp

Kursperiod: Läsperiod 1 2016

Schema (TimeEdit): Klicka här!

Obligatorisk för: D1

Kursansvarig: Roger Henriksson
E-post: Roger Henriksson

Kursprogram: Klicka här!

Formell kursbeskrivning från KA: Klicka här!