lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Söker samarbetspartner till examensarbete

Annonser läggs in genom detta formulär.

Examensarbetepartner söks, 2018-08-10

NAMNSeif Al-Shakargi
EMAILmat14sal@student.lu.se
PROGRAMTeknisk fysik
KUNSKAPERJag läser inriktningen programvara och har läst kurser som PVG, Konfigurationshantering, PUSS m.m.
PLANERAD_START1 September, 2018
HAR_REDAN_FöRSLAGja
Förslaget handlar om...Förslaget handlar om "continuous delivery" och ska utföras hos Softhouse. Det som ska undersökas är "Continuous delivery as a service", vilket kortfattat betyder undersöka om CD kan tillhandahållas som en tjänst. En stor del av arbetet kommer utgå från att jobba med programmeringsteam. Jag ser gärna att du har läst Konfigurationshantering och PVG. Låter förslaget intressant för dig? Kontakta mig så kan du få mer information, såsom hela projektförslaget.

Examensarbetepartner söks, 2018-08-06 (updated 2018-08-24)

NAMNChristoffer MacFie
EMAILdat13cma@student.lu.se
PROGRAMDatateknik
KUNSKAPERJag har som inriktning "Software Engineering", och intresserar mig framförallt för UX, projektledning och utvecklingsprocessen. Jag har därför läst kurser som t.ex. Avancerad Interaktionsdesign, Kravhantering, Konfigurationshantering, med mera.
PLANERAD_START1 September, 2018
HAR_REDAN_FöRSLAGja
Förslaget handlar om...Qlik AB är ett företag i Lund som specialiserar sig i business intelligence och visualiseringar. De ska lansera en ny produkt, Qlik Core, vilket är en engine. Deras målgrupp är alltså mjukvaruutvecklare, vilket är en ny marknad för dem. De vill ge en så bra upplevelse som möjligt för dessa nya användare och vill ta in exjobbare för detta.

Exjobbet kretsar alltså kring ’Developer Experience’ (DX). Målet för examensjobbet är: - Etablera och finna faktorer som utgör ”bra” DX - Finna varför utvecklare väljer att använda en viss mjukvaruplattform - Ge förslag till Qlik, utifrån våra resultat, i vad de kan göra för att ge en bättre DX med Qlik Core

Ett tillvägagångssätt jag tänkt man kan ta är att finna faktorer som vi tror är indikatorer på bra DX genom att studera populära ramverk och mjukvaruplattformar. Sen ta fram verktyg för att i en kontrollerad miljö testa dessa teser på utvecklare. T.ex. kan vi finna tesen att ”Kodexempel i API referenser är viktiga för en bra DX”. Sen utveckla ett verktyg där en testare ska implementera något med och utan tillgång till kodexempel i API referenserna.

Qlik förser oss med arbetsstationer hos dem. Jag har sommarjobbat på Qlik i två somrar och det är ett mycket härligt företag. De brukar även förse exjobbare med en ersättning i slutet av examensarbeten.

Låter detta som något som intresserar dig också? Hör av dig till mig.

Examensarbetepartner söks, 2018-04-16

NAMNTor Nilsson
EMAILbas12tni@student.lu.se
PROGRAMDatateknik
KUNSKAPERJag heter Tor och tänker göra examensarbete nu till hösten. I skrivandes stund har jag ännu inte varit i kontakt med något företag, men tänker nu börja söka. Jag har för övrigt lite egna idéer. Det som intresserar mig mest och det jag läst mest kurser inom är säkerhet, men jag kan tänka mig ett examensarbete inom allt möjligt mjukvarubaserat.
PLANERAD_START1 September, 2018
HAR_REDAN_FöRSLAGnej