lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Vanliga Frågor

Som D-student, måste jag göra mitt examensarbete på institutionen för datavetenskap?

Nej, du får göra examensarbete på en del andra institutioner som erbjuder examensarbetskurser valbara av D-studenter. Beroende på arbetets problemformulering kan någon annan institution t.o.m. passa bättre.

Måste jag arbeta tillsammans med en till eller kan ni göra undantag i mitt fall?

Alla examensarbeten på institutionen för datavetenskap bör göras i par. Undantag kan vi göra om det finns goda skäl, t.ex. om du har försökt hitta en arbetspartner genom annonser eller institutionen men inte lyckats, eller om arbetet kommer göras i ett annat land eller stad (utanför pendelavstånd), eller om företaget helt enkelt inte har råd att ta hand om två examensarbetare.

Hur lång tid tar det att få en handledare på LTH?

Notera att du behöver få både handledare och examinator (två lärare) från LTH inan arbetet drar igång. På vår institution kan det ta allt från två veckor till två månader, beroende på hur noga du följer processen, hur upptagna våra lärare är, hur bra förslaget passar på institutionen osv.

Jag har några ideer på examensarbete jag vill presentera för dig (koordinatorn) för att se vad som passar. Kan jag komma snabbt förbi för att diskutera dem?

Tyvärr är jag (koordinatorn) inte expert på allt och specifika förslag kan behöva diskuteras med en lärare som har expertis i just det området. Jag kan inte förmedla muntligt alla aspekterna i dina förslag till alla möjliga lärare. Därför ber jag dig att använda formulären på dessa sidor för att förmedla dina idéer och kontaktinformation skriftligt, innan vi tar ett möte. Vid behov kan jag skicka dessa vidare till lärare som är experter inom just det området.

Det är svårt att hitta opponent plats på era presentationer. Vad ska jag göra?

Du är inte bunden att opponera på Datavetenskap. Du får opponera på en annan institution. I princip, alla institutioner som du skulle kunna få göra ditt examensarbete på, kan också passa att opponera på. Om du vill absolut opponera på Datavetenskap, håll koll på vår kalender och blir först till kvarn nästa gång.

Sidansvarig: