lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Utvärdering av programvarusystem (EDAA35)

Om du inte är klar med laborationer

Det går bra att göra laborationerna själv och komma och visa när du är färdig (på distans i år). Det kommer också restlabbar i kursen.

Några tips och instruktioner till labbarna: 

* lab 1: Om ni inte gjort den så gör den själv och berätta för mig att ni är godkända i moodle. (jag går inte in och kollar på lab 1 i moodle utan att ni ber mig) "Enrollment key" står på bild 8 i föreläsning 2.

* lab 2: All information finns i kompendiet. Det bör vara ganska rakt fram att göra uppgiften själv.

* lab 3: Se bild 3 på föreläsning 5 fileadmin.cs.lth.se/cs/Education/EDAA35/forel/F5.pdf Du får alltså tillgång till all data och kan göra uppgifterna. För att komma åt sidan måste du vara på LU:s nät t ex med VPN. Du kan också få datan genom att maila Martin Höst.

* lab 4: Förbered presentation själv. Jag kommer att maila de som inte presenterat om ett extra presentationstillfälle. Extra presentationstillfälle 14/5 kl 10-12. Anmälan krävs, se nedan.

* lab 5: All information finns i kompendiet. Det bör vara ganska rakt fram att göra uppgiften själv, men fråga gärna om ni kör fast. Exakt vad som krävs står i uppgiften (5:e stycket, kap. 16.4). Ni ska minst ha en forskningsfråga som rör med/utan JIT och en som jämför er sorteringsmetod med Collections.sort(). Som vi sagt på labbarna så ska ni inte ha med någon fråga om kodmått (det står tyvärr fortfarande lite om det i kap 16.4 i kompendiet).

* lab 6: All information finns i kompendiet. Det bör vara ganska rakt fram att göra uppgiften själv. Det räcker att skriva ner svaren på frågorna i kompendiet (eller fil eller liknande) och visa det. Maila till Martin Höst.  

Nästa restlaboration är 6/5 kl 10-12 med Zoom. Anmälan här.

Om du inte gjort presentation av labb 4

Det kommer att finnas en möjlighet att göra presentationen, den 14/5 kl 10-12. 

Om du vill vara med och presentera så att du kan bli godkänd på labb 4 så måste du anmäla dig till presentationstillfället här

Anmäl dig under ”Restpresentation lab 4”. Anmäl dig så snart du kan så att jag vet hur många som vill vara med. 

Presentationen kommer att gå till som det beskrivs i kompendiet, men den kommer att ske i zoom i stället för i övningssal. Det betyder att du måste kunna visa dina bilder från en pdf-fil eller powerpoint eller liknande när du delar din skärm. Jag kommer att dela upp er i ”breakout rooms” så att ni presentera för ungefär 4-5 andra personer. 

Kursfakta

Omfattning: 7 hp

Kursperiod: LP3 - LP4, 2020

Kursansvarig: Martin Höst

Kursplan: här