lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

EDAF85 - Realtidssystem (Helsingborg)

Nyheter

2018-09-13: Registreringar och omregistreringar: Nu verkar allt ha gått genom. Du som ville bli (om)registrerad och uppfyllde alla krav (se nedan), dubbelkolla gärna i LADOK att du har hamnat med i EDAF85 (eller EDA698 vid omregistrering från innan HT2017), det har varit många mail, listor och samtal, så att vi kan ha missat någon, framförallt om du hörde av dig tidigt. 

Ang. Kursansvarig: Elin står fortfarande som kursansvarig, kontakta i första hand henne om det gäller formella frågor ((om)registrering, tillgodoräkning, etc), men Mathias Haage har nu tagit över själva kursen. Kontakta honom (förnamn.efternamn@cs.lth.se) om det gäller kursinnehåll eller hantering av redovisningar, t ex vid frånvaro, etc. Om du är osäker, kontakta oss båda ;-)

2018-09-10: Registreringar och omregistreringar: Det finns fyra grupper i år när det gäller registreringar / omregistreringar till kursen, vilket innebär att det kan ta olika länge för att registreringen ska hamna rätt. Om ni själva känner att något gick fel, dubbelkolla alltså gärna med kursansvarig, men följande är tumregeln för er alla som uppfyller förkunskapskraven och hörde av sig i samband med första tillfälle:

  1. De som var föranmälda (nuvarande IDA3 och ni med individuell SP som tog kontakt med Ylva) är registrerade.
  2. De som inte var föranmälda (ni som var IDA3 tidigare, men var aldrig kursregistrerade till EDAF85 eller EDA698) kan registreras först efter att ni föranmälts (detta borde vara på gång, men tar ju sin tid).
  3. De som var tidigare registrerade på EDAF85 (dvs under HT2017) och ville bli omregistrerade har kunnat omregistreras utan problem.
  4. De som var tidigare registrerade på EDA698 (dvs innan HT2017) och vill bli omregistrerade kunde inte omregistreras än för att det av oklar anledning inte fanns ett kurstillfälle upplagt för EDA698 som administratören kan registrera någon på. Det är också på gång, men tar en stund extra, som för grupp 2.

2018-09-07: Ang övningar i kursens schema: Som sagt under första föreläsningen är det några övningar "för mycket" i den officiella planen. Än så länge har övningen på torsdagen, 6/9 fallit bort. Kolla schemat här på hemsidan, det ska vara uppdaterad enligt våra planer att ge kursen. Övningen på tisdag, 11/9, kommer hållas enligt schemat som övning 1.

2018-08-30: Ang deltagande: Närvaro vid första kurstillfälle är obligatoriskt för deltagande i kursen, även om man har redan registrerat sig själv. Vid förhinder, meddela kursansvarig INNAN första kurstillfälle.

Ang kursregistrering: Efter omställningen till nya Ladok3 är inte alla våra rutiner för registrering / kontroll av förkunskapskrav på plats som tidigare. De som kan och vill registrera sig, borde göra detta gärna innan kursstart på tisdag via Ladok. De som inte kan registrera sig, men är säkra att uppfylla alla krav (EDAA10 helt samt minst ett av delproven i EDAA30, dvs obligatoriska moment ELLER tentan) är välkomna att höra av sig till kursansvarig SENAST under första föreläsningen. 

 

2018-08-28: Välkommen till kursstarten som sker på tisdag den 4/9 kl 13 i sal 3T:C337

Allmänt

Kursen EDAF85 (tidigare EDA698) "Realtidssystem" ges under höstens första läsperiod (HT 1) på Lunds universitets campus i Helsingborg. Under kursen kommer du lära dig om både jämlöpande programmering (concurrent programming på engelska) och realtidsprogrammering. Om skillnaden kan du läsa under rubriken "Om kursen" till vänster, där det också finns annan mera detaljerad information till kursen, samt länkar till material och kursmoment.

Kursfakta, såsom omfattning, formell kursbeskrivning, schema, och dylikt, hittar du i respektive kolumn till höger. 

HT 2018: Kursen börjar 2018-09-04, kl 13-15 (3T:C337)

Välkommen!

 

 

Sidansvarig: Elin A. Topp

Kursfakta

Omfattning: 7,5 hp

Kursperiod: HT1,  2018

Formell kursbeskrivning: Klicka här!

Kursens schema i TimeEdit: Klicka här!

Kursansvarig: Elin A Topp

E-post:
elin_anna.topp(at)cs.lth.se

Kursadministration: Birger Swahn (birger.swahn@cs.lth.se,  tel: +46462228042)