lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Datorer och datoranvändning

Nyheter

Uppsamlingslaboration onsdag 28/9
För er som saknar godkänt på någon av laborationerna på kursen kommer vi att ordna en uppsamlingslaboration onsdagen den 28/9 kl 10-12 i sal E:Alfa.

Vi kommer ha handledare på plats från kl 10.15. Kom före klockan 10.45 - därefter garanterar vi inte tillgång till handledare om salen blir tom.
(inlagt 20/9)

Kursmaterial
Kursmaterial delades ut under introduktionsföreläsningen - förutom häftet "Att skriva rapporter med LATEX" som delas ut på föreläsningen den 1/9. Om du inte fått kursmaterialet vid ordinarie tillfällen kan du hämta det på institutionens expedition, rum E:2179, eller genom att kontakta kursansvarig. Det finns även möjlighet att hämta det i samband med åtminstone de första tre föreläsningarna.

Det mesta av kursmaterialet finns även tillgängligt elektroniskt för nedladdning via kurshemsidan - se "Kursmaterial i vänstermenyn".
(inlagt 30/9)

Välkomna till kursstarten: Kursen startar med en introduktionsföreläsning tisdagen den 30/9 2015, kl 10-12 i sal E:B.
(inlagt 29/8)

Kursen i korthet

Datateknik är ett brett område där många tekniker och verktyg används. I kursen får du möta en del av dessa, särskilt sådana som du kommer att ha nytta av under resten av din utbildning. Kursen behandlar 5 "ämnen" -- en förberedande föreläsning, en laboration. Dessutom finns några föreläsningar om relaterade ämnen.

Ämnen:

  • Unix
  • Lågnivåprogrammering
  • LaTeX
  • Internet
  • Matlab

Kursfakta

Omfattning: 3 hp

Kursperiod: Läsperiod 1 2016

Schema (TimeEdit): Klicka här!

Obligatorisk för: D1

Kursansvarig: Roger Henriksson
E-post: Roger Henriksson

Kursprogram: Klicka här!

Formell kursbeskrivning från KA: Klicka här!