lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Programmeringsteknik – fördjupningskurs (sommarkurs)

Kursanmälan

Kursanmälan är stängd. Om du vill läsa kursen men glömt kursanmäla dig eller vill bli omregistrerad kontakta anna.axelsson@cs.lth.se.

Informationsmöte 24/5

Informationsmöte tis 24 maj kl 17.15 i E:A. Möte för dig som anmält dig till sommarkusen eller funderar på att göra det. Information om kursen samt möjlighet att ställa frågor.

Introduktionsmöte 14/6

Kursen startar den 13 juni och pågår till 21 aug. 

Introduktionsmöte tis 14 juni kl 10.15 på zoom – introduktion till kursen och möjlighet att ställa frågor: länk till mötet. Välkommen!

Innan introduktionsmötet är det bra om du har bekantat dig med kurserns Moodle-sida (se nedan). 

Kursens Moodle-sida

Allt kursmaterial finns på kursens Moodle-sida https://moodle.cs.lth.se/course/view.php?id=940

Logga in med StIL-id. Första gången du besöker sidan frågas efter en kursnyckel ("enrolment key"). Den är EDAA01. Kursnyckeln behöver bara anges en gång.

Det går bra att gå in på kursens Moodle-sida i förväg och om man vill tjuvstarta med kursmaterialet. Det är också helt ok att gå in på Moodle-sidan för att bilda sig en uppfattning om kursen ifall man funderar på att läsa den.

Om kursen

I kursen Programmeringsteknik – fördjupningskurs kommer du att fördjupa dina kunskaper om objektorienterade begrepp och programspråket Java. Du kommer också att lära dig en hel del om datastrukturer och algoritmer så att du effektivt kan lösa problem med hjälp av dator. Du kommer att få mer träning i programmering och i att använda Javas klassbibliotek. 

Kursen går flera gånger om året och länk till övriga kursomgångar finns här: lp 1+2  lp3

Allmänt om sommarkursen

Många av våra studenter är intresserade av att läsa mer programmering, och det tycker vi naturligtvis är mycket roligt. EDAA01 Programmeringsteknik – fördjupningskurs tar vid där den första programmeringskursen slutar, och den är alltså en lämplig fortsättning för dig som vill bli duktig på programmering.

På många av LTH:s civilingenjörsprogram är denna kurs obligatorisk eller alternativobligatorisk. På några av programmen (exempelvis BME, F och N) saknas emellertid möjlighet att läsa kursen inom ramen för obligatoriets 180hp. När man då kommer tillbaka till ämnet flera år senare finns det risk för att man glömt bort en del.

Det är möjligt, om du är duktig på programmering, att läsa in kursen EDAA01 Programmeringsteknik fördjupningskurs på egen hand under sommaren. Vi tillhandahåller då viss handledning under sommaren, så att du kan komma vidare i dina självstudier även om du stöter på problem. Du redovisar dina uppgifter innan höstterminens start och tenterar i augusti.

Det är viktigt att komma ihåg att upplägget bygger på självstudier. Vi har inga föreläsningar, utan du använder själv kursmaterialet, laborationsuppgifterna, övningsuppgifterna och inlämningsuppgiften för att lära dig. Vi tror att du kommer att behöva ha betyg 4 eller 5 från grundkursen för att detta ska gå bra. Kursmaterialet finns tillgängligt genom Moodle (länk till vänster). 

Denna sommarkurs är i första hand avsedd för LTH-studenter på program där EDAA01 är valfri. (Även du som läser ett program där kursen är obligatorisk är välkommen, men notera att du då kan behöva läsa en annan kurs för att få fullt studiemedel på ordinarie termin. Kontakta CSN om du är osäker.) Vi tar inte emot studenter utanför LTH.

Kursfakta

Omfattning: 7,5 hp

Kursperiod: sommar 2022

Lärare:
Anna Axelsson [email]

Expedition:  Klicka här!

Formell kursbeskrivning: Klicka här!

Närmaste tentamenstillfällen

fre 22/4 2022 kl 8-12 MA:9 Inlagd i Ladok. Digital tentavisning på Moodle-tentasidan.
tors 18/8 2022 kl 8-12 MA:8, MA:9
tors 12/1  2023 kl 8-12 MA:8, MA:9