lu.se

Datavetenskap

Lunds Tekniska Högskola

Denna sida på svenska This page in English

Patrik Persson

Jag är universitetsadjunkt i datavetenskap, och undervisar främst i Programmeringsteknik (EDAA50/EDAA55) och den påföljande Programmeringsteknik, fördjupningskurs (EDAA01). Ibland gör jag inhopp i andra kurser också.

Jag har inga särskilda besökstider för studenter, utan det går ofta bra att komma förbi mitt rum (E:2187) om man har frågor. Om man vill vara säker går det givetvis bra att avtala en tid per mail också.

Åren 2001–2013 arbetade jag i industrin, med såväl kommersiell programvaruutveckling som långsiktig teknikforskning, liksom även en del utbildning. Programvara som jag varit med och utvecklat finns i mobiltelefoner, webbläsare, styrsystem för processindustri, signalsystem för tåg, samt olika andra slags inbyggda och/eller säkerhetskritiska system. Bland företagen jag jobbat för återfinns Ericsson, ABB, Enea och Bombardier. Det är inte minst på denna erfarenhet jag bygger min åsikt om vad som är viktigt i min undervisning.

Därmed inte sagt att jag tror på någon klar gräns mellan arbetslivets ”verklighet” och universitetets ”akademiska kunskap” – universitetet har tvärtom mycket att lära oss om världen. Jag har examina i datateknik (civ.ing D), datalogi (tekn.lic) och historia (fil.mag). I mitt arbete har jag haft avsevärt utbyte av min utbildning, exempelvis vad gäller programmeringsteknik, programvaruutveckling, datorteknik, realtidssystem och kompilatorteknik. Andra delar av mina studier har hjälpt mig förstå 1970- och 1980-talens uppskruvade samhällsdebatt om persondatortekniken och robotiseringen, en debatt som vi ännu kan höra ekon av. Universitetet är ett spännande ställe.

Kontakt

E-mail:
Patrik.Persson@cs.lth.se

Telefon: +46 46 222 80 70

LinkedIn:
se.linkedin.com/in/perssonpatrik

Kontor:

(klicka för större bild)