Hoppa till huvudinnehåll

Vanliga frågor

Nej, du får göra examensarbete på en del andra institutioner som erbjuder examensarbetskurser valbara av D-studenter. Beroende på arbetets problemformulering kan någon annan institution t.o.m. passa bättre.

Alla examensarbeten på institutionen för datavetenskap bör göras i par. Undantag kan vi göra om det finns goda skäl, t.ex. om du har försökt hitta en arbetspartner genom annonser eller institutionen men inte lyckats, eller om arbetet kommer göras i ett annat land eller stad (utanför pendelavstånd), eller om företaget helt enkelt inte har råd att ta hand om två examensarbetare.

Notera att du behöver få både handledare och examinator (två lärare) från LTH inan arbetet drar igång. På vår institution kan det ta allt från två veckor till två månader, beroende på hur noga du följer processen, hur upptagna våra lärare är, hur bra förslaget passar på institutionen osv.

Exjobbskoordinatorn är inte expert på alla områden och kan alltså inte diskutera specifika förslag, för det behöver du identifiera vilket område och därmed forskargrupp som ditt exjobb kan höra hemma i - o där du då kan hitta handledare o examinator. Läs informationen på sidan om att hitta handledare o fundera på inom vilket av institutionens fyra områden som du vill fördjupa dig i och för vilket du har tillräckliga förkunskaper! Du kan då kontakta antingen en specifik lärare/forskare inom den gruppen, eller vända dig till gruppens exjobbskoordinator (info finns på respektive grupps sida via länken ovan). Om du behöver mer hjälp, så finns det ett formulär på sidan (länkad ovan) där du kan fylla i en beskrivning på ditt exjobb - du får du hjälp av exjobbkoordinatorn.

Du är inte bunden att opponera på Datavetenskap. Du får opponera på en annan institution. I princip, alla institutioner som du skulle kunna få göra ditt examensarbete på, kan också passa att opponera på. Om du vill absolut opponera på Datavetenskap, håll koll på vår kalender och blir först till kvarn nästa gång.

Sidansvarig: elizabeth.bjarnason@cs.lth.se | 2023-06-22